Zdraví prezidenta Miloše Zemana je obestřeno tajemstvím

Domácí 06. října 2021 | 04:33 — Ilona Cílková
Jaký je ve skutečnosti zdravotní stav Miloše Zemana? To ví aktuálně možná jeho ošetřující lékař a pár lidí na Hradě. Zbytek veřejnosti může jenom spekulovat. Na sociálních sítích se objevují informace, že měl Zeman znovu navštívit pražskou Ústřední vojenskou nemocnici.
Další 1 fotografie v galerii
Jaký je ve skutečnosti zdravotní stav Miloše Zemana? / Depositphotos

Prezidenta Miloše Zemana navštívil v pondělí v Lánech jeho lékař Miroslav Zavoral. Podle zjištění DeníkuN mu doporučil, aby se nechal znovu hospitalizovat a postoupil další vyšetření. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v úterý dopoledne sílící spekulace o tom, že Zemana znovu převezli do pražské Ústřední vojenské nemocnice, vyvrátil. Podle serveru Novinky.cz se v pondělí v areálu nemocnice pohybovali členové prezidentské ochranky, kteří měli vyzvedávat vstupní karty do určitých objektů.

Mluvčí prezidenta Ovčáček uvedl, že Zeman v nemocnici není ani ji v posledních dnech nenavštívil. „Pan prezident, který v těchto dnech velmi pečlivě připravuje strategii v Lánech, se již teď nesmírně těší na povolební vyjednávání! Mimochodem, je dojemné, kolik novinářů a politiků z obou koalic projevuje zájem o zdraví pana prezidenta! Můžete být v klidu, drazí,“ napsal Ovčáček na Twitter. Odpoledne pak Ovčáček doplnil, že „šířit pomluvy o bližních, například o jejich zdraví, je velmi nebezpečné. Nikoliv pro pomlouvaného, ale pro pomlouvače, dodal mluvčí.

Mluvčí Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Jitka Zinke na dotaz uvedla, že prezident není a nebyl hospitalizován. V případě, že by se tak stalo, vydá o tom nemocnice tiskovou zprávu.

O zdravotním stavu prezidenta Zemana se mluvilo také v posledních Otázkách Václava Moravce. Při rozhovoru s šéfem Senátu Milošem Vystrčilem a šéfem Sněmovny Radkem Vondráčkem došlo na kritiku toho, jakým způsobem Hrad o poslední hospitalizaci prezidenta v ÚVN a jejím průběhu informoval veřejnost a média.

Miloš Vystrčil zmínil jako možnou variantu, že by se Senát oficiální cestou dotázal na zdraví prezidenta. Podle Vystrčila by bylo vhodné, aby Miloš Zeman vzhledem k blížícím se sněmovním volbám informoval o svém stavu. „Byl bych velmi nerad, kdybychom se ho (prezidenta) nakonec museli oficiálně dotazovat. V okamžiku, kdy by se ukázalo, že pořád nevíme, jak to je a bylo by to celé zahalené nějakou mlhou, tak jedna z variant, která je ve hře, je, že máme možnost se takto oficiálně dotázat. On nemusí odpovědět. Ale znovu říkám, že věřím, že to nebude potřeba, že se normálně ty informace dozvíme," uvedl Vystrčil.

Podle ministra vnitra Jana Hamáčka není zveřejnění podrobnějších informací o Zemanově zdravotním stavu nezbytné. „Nemyslím, že je nutné zveřejňovat kompletní dokumentaci, a pokud jsme byli ujištěni, že pan prezident je zdráv, tak to stačí,“ řekl šéf ČSSD Jan Hamáček ve Sněmovně. Kdo vystřídá na Hradě Miloše Zemana. Průzkumy hovoří jasně.

Zdroj: denikn.cznovinky.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu