Naší zásluhou zažívá Česko nejlepší časy v historii, říká premiér Babiš

Domácí 25. září 2021 | 10:09 — Ilona Cílková
Podle některých politologů nás za pár dnů čekají jedny z nejdůležitějších voleb. O nerozhodnuté voliče v předvolební debatě České televize bojovali premiér Andrej Babiš a Ivan Bartoš. Šéfové ANO a Pirátů byli v debatě sedmi lídrů v Ústeckém kraji nejviditelnější.
Premiér je přesvědčen, že během pandemie koronaviru nepochybil / Depositphotos

Lídři kandidátek v Ústeckém kraji diskutovali v předvolební debatě o tom, jakým problémům čelí region a jak je vyřešit. Diskuse se točila kolem pověsti kraje, vyloučených lokalit i průmyslových zón a dotkla se i pandemie covidu-19 a stavu českého zdravotnictví během epidemie. Hosty byli Andrej Babiš (ANO), Ivan Bartoš (PirátiSTAN), Jaroslav Foldyna (SPD), Jaroslav Komínek (KSČM), Karel Krejza (SPOLU), Zdeněk Matouš (ČSSD) a Jaroslav Pelc (PŘÍSAHA). 

Pro Bartoše byla debata dalším důležitým testem, jak proti premiérovi obstojí v přímém souboji. Právě v Ústeckém kraji se odehraje nejzajímavější souboj letošních sněmovních voleb. Souboj bude zajímavý i proto, že Ústecký kraj je plný kontrastů. Chudá špinavá ghetta střídají opravená předměstí, vily i sídla za desítky milionů korun.

Debata se točila kolem nezvládnuté pandemie a dotkla se i toho, jak přimět lidi se nechat očkovat. Podle premiéra a lídra hnutí ANO Andreje Babiše je teď nejdůležitější přesvědčit lidi, aby se nechali očkovat. Vláda představila v médiích masivní kampaň na podporu vakcinace. „Zapojujeme celebrity, přesvědčujeme lidi, aby se nechali očkovat, cílíme na mladé osoby," uvedl Babiš. K větší proočkovanosti mají přispět mobilní týmy nebo očkování bez registrace. „Čekáme na vakcínu pro menší děti a sledujeme, co ve světe, řešíme protilátky," dodal Babiš.

Premiér je přesvědčen, že během pandemie koronaviru nepochybil. „Já nevím o tom, že bych pochybil. My jsme dělali maximum pro to, abychom ochránili životy našich občanů. Projevovalo se to v tom, že jsme zkrátka bojovali za vakcíny a protilátkové koktejly," řekl předseda vlády. 

Babiš, který během pandemie od loňského března hned čtyřikrát vyměnil ministry zdravotnictví, tvrdí, že dělal vše, co by lidem mohlo pomoci, a za akcí vidí boj proti jemu samému. „Samozřejmě, že celé tyto volby jsou zase jenom o Babišovi a antibabišismu. Pirátostán a Spolu nemají žádný program, oni jen stále poukazují na Babiše, co udělal a neudělal,“ dodal Babiš. Podobná nařčení lídři opozičních koalic dlouhodobě odmítají.

Podle premiéra je aktuálně situace v Česku skvělá. „Myslím, že lidi vědí, co jsme udělali. Česko zažívá nejlepší časy od vzniku samostatného státu. Dá se to vidět a myslím, že lidi to opravdu vidí. Takže nějaká obvinění já odmítám," uvedl předseda vlády s tím, že jeho vládě „opozice celý čas házela klacky pod nohy“. Babiš zapojí do předvolební kampaně jednoho z nejvýraznějších zahraničních politiků.

Zdroj: ct24.ceská televize.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu