Prymula a Hořejší se pustili do exprezidenta Klause. Papouškuje nesmysly a to je nebezpečné

Domácí 14. ledna 2021 | 09:19 — Ilona Cílková
Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula a imunolog Václav Hořejší se ohradili proti výrokům bývalého prezidenta Václava Klause a jeho vystoupení na demonstraci na Staroměstském náměstí. Podle nich Klaus nerozumí covidu a jen papouškuje, co slyšel od jiných.
Další 3 fotografie v galerii
Václav Klaus se na nedělní demonstraci ostře vymezil proti vládním opatřením / Česká televize

Spor mezi Hořejším a Klausem začal poté, co bývalý prezident vystoupil na demonstraci na pražském Staroměstském náměstí proti vládním opatřením a očkování. „Já považuji za nehoráznost, co říká pan Klaus. Vůbec tomu nerozumí, není to jeho obor a jen papouškuje, co někde slyšel. To ho možná trochu omlouvá," uvedl Hořejší pro CNN Prima News.

S Hořejším souhlasí i exministr Roman Prymula, podle kterého nelze přirozenou imunitu proti covidu jen tak získat, jak tvrdí Václav Klaus. „Není na tom kus pravdy. Kdybychom si budovali přirozenou imunitu, nemuseli bychom být očkováni proti ničemu. Mohli bychom přirozeně prodělávat například spalničky," uvedl Prymula v pořadu 360° na dotaz, zda se ztotožňuje se slovy Václava Klause o vakcíně proti covidu.

Prymula nesouhlasí ani s celkovým vystupováním Václava Klause. „Je to start politické kampaně. Já bych mohl říkat, že nebudu platit daně a půjdu si vlastní cestou. Jeho vyjádření mohou vzbuzovat vášně a není to seriózní. Každý má právo na názor, ale nemůže ho prosazovat násilnými kroky. To bych mohl porušovat zákony a krást, protože by se mi nelíbilo, že má někdo více než já," domnívá se epidemiolog.

Václav Klaus se na nedělní demonstraci ostře vymezil proti vládním opatřením. Podle něj musí přestat jednosměrný diktát od vlády. „Chceme sdělit vládě a říci to jasně a jednoznačně: už toho bylo dost. Už bylo dost všech zákazů a příkazů, které zásadním způsobem poškozují naše životy," řekl. „Žádná zázračná vakcína neexistuje. Očkování nesmí být povinné,“ řekl a za aplausu davu dodal, že on sám se očkovat nenechá. Nastalo to, čeho se lékaři nejvíce báli. Ministr Blatný má ovšem jiný názor.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu