Budoucí hejtmanka vyzvala lidi, aby přestali sledovat prezidenta Zemana

Domácí 12. října 2020 | 08:45 — Ilona Cílková
Budoucí středočeská hejtmanka Petra Pecková vyzvala obyvatele této země, aby přestali hlavu státu sledovat. Na svém twitterovém účtu napsala, že ona sama ho začíná „absolutně ignorovat.“
Další 3 fotografie v galerii
Pecková se rozhodla ignorovat prezidenta / Facebook P. Peckové

„Pane prezidente, dělá Vám dobře, že jste středem pozornosti. Tak už nebudete. Od dnešního dne Vás absolutně ignoruji. Drahocenné minuty času budu věnovat užitečným věcem," napsala na svém twitterovém účtu nová středočeská hejtmanka. Hejtmanka uvedla, že prezident pro ní není morální podpora téhle země. 

Na slova hlavy státu reagovala Pecková v sobotu večer. Na svůj twitterový účet napsala, že prezident je rád středem pozornosti a dále už ho nebude sledovat. Ke tweetu připojila i hashtag "nenitomujprezident" a "pridejtese". Podle Peckové v době pandemie národ více než jindy potřebuje morální podporu, potřebuje získat naději, potřebuje mít autority, kterým věří a na které se spolehne. A to podle budoucí hejtmanky prezident Zeman nesplňuje.

Slova Peckové se nelíbila tiskovému mluvčímu prezidenta Jiřímu Ovčáčkovi. Podle něj Pecková předvádí „tradiční společnou politiku opozičních stran“.

Co všechno řekl prezident Zeman? Na konto restauratérů poznamenal, že uzavření ekonomiky přežijí, protože mají mít z minulosti jistou vatu. Prohlásil, že mu není líto, že v rozhovoru pro MF Dnes urazil herce, když řekl, že nejlépe tvoří, když jsou hladoví. „Není mně to vůbec líto. Já jsem v tom rozhovoru současně doporučil program Covid 3, což jsou dlouhodobé programy s nízkou úrokovou sazbou,“ upozornil prezident.

Pecková není jediná, koho rozhovor prezidenta země zvedl ze židle. Na slova prezidenta Zemana reagovala celá řada politiků.

Velkou odezvu způsobila Zemanova věta o údajné složce na Michala Koudelku, ředitele Bezpečnostní informační služby, kterého opakovaně odmítá jmenovat generálem. „Snaha Miloše Zemana o likvidaci ředitele BIS Michala Koudelky není klukovina ani trucpodnik. Je to dlouhodobá a systematická snaha o rozvracení ústavního pořádku České republiky," uvedl například Jan Lipavský (Piráti), místopředseda sněmovního výboru pro obranu. Hamáček vůbec nepochopil, o co jde, opřel se prezident Zeman do Jana Hamáčka.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu