Ať Agrofert vrátí peníze vybrané z kapes českých daňových poplatníků, vyzývá STAN

Domácí 03. června 2019 | 12:14 — Ilona Cílková
Média zveřejnila informace, které se týkají zprávy auditu Evropské komise o střetu zájmů českého premiéra. Podle nich Evropská komise upozorňuje, že ČR musí vrátit část dotací nebo je nedostane z Bruselu proplacené.
Český daňový poplatník by neměl financovat podnikání českého multimiliardáře, říká Vít Rakušan / STAN

Hnutí STAN zastává názor, že peníze vybrané z kapes českých daňových poplatníků by měl vrátit Agrofert.

„Vyzýváme proto Andreje Babiše, aby Agrofert vrátil veškeré dotace, které od České republiky obdržel a Evropská unie mu je odmítá proplatit. Absolutně nemáme pochopení pro jakýkoliv důvod, proč by český daňový poplatník měl financovat podnikání českého multimiliardáře,“ řekl předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

Ministerstva financí a pro místní rozvoj potvrdila, že mají již výsledky auditu Evropské komise k dispozici. „Ministerstva by měla zprávy v co nejkratším možném termínu zveřejnit, aby byla s výsledky auditu seznámena česká veřejnost.

Hnutí ANO se od svého vzniku ohánělo transparentností, tak má nyní šanci konečně přenést slova k činům. Pokud tak neodkladně neučiní, tak budeme navrhovat svolání mimořádné schůze, kde budeme od premiéra požadovat, aby podal vysvětlení či peníze daňových poplatníků vrátil,“ uvedl místopředseda hnutí STAN Petr Gazdík.

Hnutí STAN si problém premiéra uvědomuje a již na podzim vydalo prohlášení, ve kterém navrhuje 3 zcela konkrétní řešení. „My na střet zájmů premiéra upozorňujeme dlouhodobě, několikrát jsme ho interpelovali a v listopadu jsme mu navrhli možná řešení jeho střetu zájmů. On však žádné kroky vedoucí k nápravě neučinil a dál rozšiřuje své bohatství na úkor nás všech,“ dodal Vít Rakušan.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu