Markéta Pekarová Adamová teprve ukáže své skutečné já, myslí si prezident

Domácí 30. října 2021 | 15:06 — Ilona Cílková
Stoupenci i odpůrci Markéty Pekarové Adamové možná z její tváře a oči vyčtou ledacos. Třeba že je chytrá, hloupá, sympatická, protivná, naivka, rafinovaná, prostě co vás napadne. Václav Klaus ve tváři Adamové objevil zlo.
Bývalý prezident Václav Klaus poněkud zvláštně vychválil předsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou / TOP 09

Bývalý prezident Václav Klaus poněkud zvláštně vychválil předsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou. Pravděpodobně budoucí šéfka Poslanecké sněmovny byla podle něj vždy jeho favoritkou, mimo jiné prý proto, že se jí v očích a ve tváři zračí zlo. Sama Pekarová Adamová se už proti slovům exprezidenta v rozhovoru Mladé fronty DNES stihla ohradit.

Klaus v interview zmínil, že předsedkyně TOP 09 post ve vedení dolní komory zvládne dobře. „Bezvadná. Bezvadná. Ona byla vždycky můj kůň a já si myslím, že si v této funkci povede velmi zdárně, protože z ní – z jejích očí a tváře – číší zlo. Je tam kondenzované. Věřím, že toto bude schopna uplatňovat, když se budou bavit poslanci, nevěnovat dostatečnou pozornost projednávání, svačit ve Sněmovně, telefonovat, nenosit roušky. Tak bude mít šanci, aby své já skutečně uplatnila,“ nechal se slyšet předchůdce Miloše Zemana.

Klaus rovněž uvedl, že se s Pekarovou Adamovou nikdy osobně nesetkal a svůj dojem získal z fotografií a záběrů. Politička se ke Klausovým slovům posléze vyjádřila na Twitteru. „Václav Klaus? A to je kdo? Tohle jsou zlá, nepěkná slovíčka, která si budu muset podtrhnout nesouhlasnou vlnovkou," glosovala.

Klaus se v rozhovoru vrátil ke své návštěvě prezidenta Miloše Zemana ve Vojenské ústřední nemocnici. A znovu ujistil spoluobčany, že prezident Zeman je sice velmi vážně nemocen, ale nepochybně všechno zvládne. Senátoři uvažují o aktivaci článku 66 Ústavy, na jehož základě by byl Zeman dočasně zbaven pravomocí. „Řekl bych dvě teze. První, že vzhledem k atmosféře – o které bych si myslel, že nepodléhám, ale přesto jsem jí podlehl – tak jsem našel Miloše Zemana v lepší kondici, než jsem čekal. Těch padesát minut jsme spolu opravdu normálně hovořili. Alespoň po technické stránce určitě normálně. Možná, že jsem do něj tolik nerejpal, mluvil jsem s ním šetrněji, jestli je to trefné slovo," uvedl Klaus.

„Teze B je, že je samozřejmě vážně nemocen. A úvaha o tom, jestli bude někdy schopen vrátit se k normálnímu – a teď bych chtěl podtrhnout slovo normálnímu – výkonu prezidentských pravomocí a úkolů, to nechci vyjadřovat. Samozřejmě jsem přesvědčen, že je schopen vykonat pár dílčích rozhodnutí, na která teď všichni čekají. Zejména neutěšení senátoři. V souvislosti s demisí vlády a jmenováním nového předsedy vlády. Ty, já myslím, on stoprocentně zvládne," míní exprezident Václav Klaus. Kabinet Petra Fialy bude mít víc ministrů, než má ten stávající. A to o dost.

Zdroj: idnes.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu