Na opalování to nebude, ale počasí na víkend potěší. Zlom přijde hned další dny

Domácí 26. října 2021 | 07:17 — Ilona Cílková
Pokud se těšíte na sváteční den, máme pro vás dobrou zprávu. 28. října teplota vystoupí až na 16 °C a čeká nás většinou slunečno. Počasí se zhorší až na Halloween, kdy by mělo začít pršet na celém území České republiky.
Víkend bude přát výletům / Pixabay

Po většinu posledního říjnového týdne bude počasí u nás pod vlivem oblasti vysokého tlaku vzduchu, jen dnes a ve středu to pokazí slábnoucí studená fronta a frontální oblačnosti bude více. Máme tedy před sebou suchý a převážně slunečný týden. Po ránu a dopoledne pozor na sníženou dohlednost způsobenou ranními mlhami, které mohou být ojediněle i mrznoucí s nízkou oblačností. Při slunečné obloze se budou ve druhé polovině týdne teploty šplhat až na 16 °C.

Sváteční den bude slunečný

Ve čtvrtek bude jasno. Po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Po ránu budou teploty klesat na 5 až 1 °C, při celonočním vyjasnění na -1 °C. Odpolední teploty vystoupí na 12 až 16 °C, v místech s nízkou oblačností chladněji. Foukat bude mírný až čerstvý jihovýchodní vítr s nárazy o rychlosti až 50 km/h.

Oblačnosti začne přibývat až v neděli

V sobotu bude polojasno nebo jasno. Po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Po ránu teploty 5 až 1 °C, při jasnu -1 °C. Odpolední teploty vystoupí na 12 až 16 °C,v místech s nízkou oblačností chladněji.  Foukat bude mírný až čerstvý jihovýchodní vítr s nárazy o rychlosti až 50 km/h.

Až v neděli během dne začne docházet k přibývání oblačnosti. Večer se zřejmě vyskytnou i srážky. V neděli bude zpočátku dne polojasno nebo skoro jasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost. Večer bude od západu docházet k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo, místy se k tomu přidají i přeháňky. Po ránu budou teploty klesat na 5 až 1 °C. Odpolední teploty vystoupí na 10 až 14 °C.

Jaký nás čeká listopad?

Až do poloviny listopadu by počasí v Česku mělo odpovídat průměrným hodnotám typickým pro pokročilý podzim, žádné výkyvy teplot směrem nahoru se nečekají. Plyne to z výhledu počasí na další čtyři týdny, který zveřejňuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). „V porovnání s dlouhodobým průměrem bude s největší pravděpodobností nejchladnějším třetí předpovědní týden od 8. do 14. listopadu,” uvedli meteorologové. Celodenní teplota v tomto období bývá v průměru mezi 4,5 a 7 stupni. Co se týče srážek, nijak moc pršet nebude. Tento týden bude nejsušší. „Zejména v první polovině předpovědního období budou srážky velmi slabé, v některých dnech žádné,” uvedl ČHMÚ. Meteorologové vydali první předpověď na letošní zimu. A máme se na co těšit.

Zdroj: chmi.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu