Babiš to po útoku na Kalouska s Topolánkem pořádně schytal

Domácí 18. srpna 2021 | 08:30 — Ilona Cílková
Spoluzakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek se na svém twitterovém účtu pochlubil fotografií s Mirkem Topolánkem. Expremiéra ve statusu označil za svého kamaráda a zavzpomínal na doby, kdy byli oba součástí vlády.
Další 3 fotografie v galerii
Přestřelka se odehrála na sociálních sítích / Depositphotos

Miroslav Kalousek a bývalý šéf ODS Mirek Topolánek spolu v pondělí zašli na pivo. „Netvrdíme, že jsme všechno dělali dobře a že se nám všechno povedlo. Jsme si ale jisti, že naše úmysly vždycky dobré byly. A nebyli jsme ani sobci, ani lháři, ani srabi," napsal Kalousek ke společné fotce, kterou zveřejnil na Twitteru.

Narážel tím na období mezi roky 2007 a 2009, kdy v Topolánkově vládě zastával post ministra financí. Lze předpokládat, že označení sobce, lháře či sraba adresoval současnému premiérovi.

Andreje Babiše příspěvek namíchnul takovým způsobem, že si ho přesdílel na vlastním účtu. „Největší korupčníci od revoluce,“ vzkázal oběma politikům. Tím odstartoval vášnivou diskusi, ke které se připojili premiérovi zastánci, ale i odpůrci v čele se samotným Topolánkem a Kalouskem.

„Od tebe to fakt sedí, deb*le," odvětil Topolánek. Kalousek se zdržel vulgárních výrazů, na Babišovu kritiku odpověděl spíše s nadsázkou: „My jsme byli první vláda, která ti po časech opoziční smlouvy a po Grossově éře zaťala žílu. Takže ti nezbylo, než si stvořit vlastní politický vehikl. Vzhledem k neomezeným zdrojům se ti to povedlo, to ano. Ale ty neomezené zdroje jsi získal jak? Poctivou prací?"

Zatímco Babišův příspěvek má v současností zhruba 200 pozitivních reakcí, oba komentáře Topolánka a Kalouska jich dostaly více než tisíc. Fiala by byl lepší premiér než Bartoš, ale mám obavy, že lidé nepůjdou k volbám, říká expremiér.

Zdroj: twitter.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu