ODS: ČSSD žije v podivném rozpočtovém science fiction

Domácí 06. srpna 2019 | 07:49 — Ilona Cílková
Jan Hamáček a celá ČSSD žijí podle obsahu dopisu adresovanému premiérovi v nějakém podivném rozpočtovém science fiction, ve kterém lze donekonečna utrácet peníze, které nejsou, je přesvědčen Jan Skopeček z ODS.
Podle ODS lze hospodařit realisticky a bez schodků / ODS

„Případně lusknutím prstu upravit podle svého apetitu předpoklad ekonomického růstu, aby bylo více peněz na utrácení alespoň na papíře. Když ani to nestačí, tak socialisté navrhnou novou daň, kterou chtějí vzít lidem více peněz, aby mohli dál utrácet. Přitom návrh rozpočtu na příští rok počítá s navýšením výdajů oproti letošku o více jak 90 mld. Kč a ČSSD to stále nestačí! Ideální rozpočet podle ČSSD by tak musel znamenat rozpočtový a daňový Armageddon, který opravdu není v zájmu České republiky.

Návrh rozpočtu na příští rok se schodkem 40 mld. Kč je vzhledem k ekonomickému růstu a nízké nezaměstnanosti skutečně nerealistický. Vláda měla začít vnímat realitu už dávno a předkládat rozpočty vyrovnané. To bychom ale nesměli mít na ministerstvu financí nemehla z hnutí ANO, která nejsou přes slušný ekonomický růst a rekordně nízkou nezaměstnanost schopna už roky připravit a Poslanecké sněmovně předložit vyrovnaný rozpočet. ČSSD a hnutí ANO si nemají co vyčítat.

Obě strany mají ve svém DNA schodkové rozpočty a tedy utrácení a na obě se hodí citát Antonína Švehly, že rády rozdávají koláče, které samy neupekly a upéci ani nemohly, protože snědly těsto, které ještě nestačilo ani vykynout. Rozpočty, které obě vládní strany s podporou komunistů v minulosti schválily, to dokazují. Jak se říká – jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.

ODS bude tak jako v minulých letech navrhovat během rozpočtového procesu takové změny, které daňovým poplatníkům ukážou, že lze hospodařit realisticky a bez schodků."

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu