Vakcinační dezinformátoři jsou zločinci, kteří mají na svědomí miliony životů, říká ředitel společnosti

Domácí 12. listopadu 2021 | 09:39 — Ilona Cílková
Očkování se ukazuje jako nejspolehlivější cesta z pandemie. Nic lepšího zatím věda nevymyslela. Tance proti očkování proti covidu považuje řada odborníků za zbytečné a nebezpečné.
Vakcíny zachraňují životy po celém světě / Depositphotos

Je nejvyšší čas zastavit šíření nemoci COVID-19. Jediný způsob, jak žít jako dřív, je očkování. Je to zhruba rok, co je schválená vakcína a recept na pandemii je tedy jasný. „Pochopí to i sedmileté dítě, jenom politici a lidi, kteří to nechtějí vidět, se snaží zviditelnit na jiných nápadech. Tady není co objevovat. Je potřeba jít se a očkovat se," myslí si bývalý generální ředitel Komerční banky Radovan Vávra.

O tom, jak jsou dezinformace a lži o vakcínách nebezpečné, promluvil i generální ředitel společnosti Pfizer Albert Bourla. Ten prohlásil, že lidé, kteří tvoří a šíří dezinformace o koronavirových vakcínách, jsou zločinci. Podle něj totiž mají dezinformátoři na svědomí miliony životů. Také on sám se stal nedávno jejich terčem.

Jeho firma vyvinula nejpoužívanější koronavirovou vakcínu na světě, která zachraňuje životy. Albert Bourla se ostře obul do dezinformátorů, kteří zkreslují její účinky. Generální ředitel Pfizeru kritizoval v rozhovoru pro Atlantickou radu (výzkumná politická organizace v USA) profesionály, kteří „záměrně šíří dezinformace, jež vedou ke zmatení pochybovačných lidí“.

„Tito šiřitelé dezinformací jsou zločinci. Nejsou to špatní lidé, jsou to prostě kriminálníci. Protože mají na svědomí miliony životů,“ kritizoval Bourla. Podle něj spojuje očkované i odpůrce vakcíny jedna věc – obě skupiny mají své obavy. „Očkovaní se bojí nemoci a věří, že lidé, kteří se nenechají očkovat, pro ně představují nebezpečí. Lidé bez vakcíny se očkování bojí a šílí z těch, kteří je do vakcinace nutí. Jsou to slušní lidé, kteří mají strach. A já to chápu,“ zmínil v rozhovoru Bourla. 

V interview také naznačil, že posilující dávky koronavirové vakcíny bude pravděpodobně nutné aplikovat každý rok. Přesto doufá v konec pandemie. „Věříme, že se život vrátí zpátky do stavu, který jsme znali před pandemií," řekl.

Dezinformátoři před časem políčili past právě i na šéfa Pfizeru. Začali totiž šířit po internetu lež, že Bourla zatkla policie. V minulosti také šířili neověřené zprávy například o tom, že vakcína Pfizeru způsobuje neplodnost a obsahuje jedovatou látku, která do pár let u člověka způsobí smrt. Ponížení antivaxerů a vyseknutí poklony Milanu Kubkovi v přímém přenosu.

Zdroj: nbcnews.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu