Ponížení antivaxerů a vyseknutí poklony Milanu Kubkovi v přímém přenosu

Domácí 03. listopadu 2021 | 07:49 — Ilona Cílková
Česko už třetím týdnem čelí výraznému nárůstu počtu nakažených covidem. V úterý přibylo 9902 nových případů onemocnění covid-19, což je nejvíce od konce března. Strmé nárůsty nákaz koronavirem i nedostatečně proočkovaná populace jsou předzvěstí toho, že nás nečekají radostné Vánoce. A přitom stačí tak málo. Aby se lidé nechali očkovat.
Strmé nárůsty nákaz koronavirem i nedostatečně proočkovaná populace jsou předzvěstí toho, že nás čekají depresivní Vánoce, říká Kubek / Foto: Martin Paták

Šéf České lékařské komory Milan Kubek a investor Radovan Vávra diskutovali o roli očkování, bez kterého by se ve velkém umíralo. Ve vysílání CNN Prima NEWS konstatovali, že se dosluhující vládě nepodařilo efektivně přesvědčit ty, kteří vakcínu proti covidu doposud odmítají.

Bývalý generální ředitel Komerční banky Radovan Vávra nevěří, že Čechy čekají Vánoce bez omezení. „Kdyby se stal zázrak, změnila se politická reprezentace a chování obrovského počtu našich spoluobčanů, tak ano. Ale ani jedna z těchto dvou věcí se nestane. Myslím, že tohle budou mimořádně depresivní Vánoce," myslí si Vávra.

Tance proti očkování proti covidu nechápe ani Kubek ani Vávra. Proti spalničkám, tuberkuloze či dětské obrně také nikdo neprotestuje. Je to zhruba rok, co je schválená vakcína. Recept na pandemii je tedy jasný. Očkování. „Pochopí to i sedmileté dítě, jenom politici a lidi, kteří to nechtějí vidět, se snaží zviditelnit na jiných nápadech. Tady není co objevovat. Je potřeba jít se a očkovat se," říká Vávra.

Upozornil, že nám jde nám o životy a umírají tady zbytečně lidé. Očkování podle něj není třeba nikomu složitě vysvětlovat. „Nikomu bych nic nevysvětloval. V kolébce svobody prezident Biden odsouhlasil zákon, podle kterého se zaměstnanci buď budou očkovat, nebo PCR testovat za svoje peníze. Tečka," přibližuje Vávra situaci ve Spojených státech.

Do televize podle něj chodí lidé, kteří vykládají, že budou bojovat proti očkování a chtějí se pouze zviditelnit. Lidem by se měla podstata věcí vysvětlovat. A to se neděje. Vávra pak v pořadu poděkoval Milanu Kubkovi za jeho neúnavný boj s odmítači vakcín i politiky. „Pan Kubek je skvělý. Tak jako on bojoval za zdraví lidí proti vládě, která se tvářila, že to vůbec není problém, fakt stojí za potlesk," vysekl poklonu Vávra šéfovi ČLK. Epidemiologická situace se nevyvíjí vůbec dobře, varují odborníci a načrtli černý scénář dalšího vývoje.

Zdroj: cnniprima.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu