Zapomeňte na letáky. Politici vás budou letos masírovat jiným způsobem

Domácí 22. července 2021 | 09:34 — Ilona Cílková
Do podzimních voleb zbývá ještě pár týdnů, ale lidé se většinou o prázdninách a v létě chtějí zabývat jinými věcmi než volbami. Politikům tedy nezbývá nic jiného, než přitvrdit a snažit se zaujmout i během okurkové sezóny.
Další 3 fotografie v galerii
Chytrý volič pochopí / Depositphotos

Na tom, že letošní předvolební kampaň bude velmi ostrá, se shodují téměř všichni politologové. Půjde totiž o hodně. Všem. Pravici o to, aby se vlády neujali údajně levicoví Piráti, Pirátům zase o to, aby vyvrátili, že jsou nebezpečně levicoví. Levici půjde o to, aby se vůbec dostala do sněmovny. Mnohým ale půjde o to, aby skončila éra Andreje Babiše. 

Přestože volby jsou až za pár týdnů, politici se už teď snaží zalíbit a přiblížit voličům, jak to jen jde. Do svých kampaní zapojují rodiny, psi, kočky, slibují autogramy a dělají si legraci ze svých protivníků.

Premiér Babiš se snaží oslovit voliče vlastním pořadem Čau lidi, který už déle než rok natáčí. Voličům v něm sděluje ožehavá témata a svým fanouškům odpovídá na jejich na dotazy. „Chodím spát v jedenáct před půlnocí, potom přijdu domů a sežeru všechno, co je v lednici. Miluju čokoládu," snaží se přiblížit svým voličům premiér. Hnutí ANO ještě nezveřejnilo volební program a kampaň oficiálně odstartuje nejspíš až v září. Ale již teď se máme podle slov Andreje Babiše na co těšit.

Koalice ODS, TOP 09 a lidovců sází letos na jízdy autobusem. Po republice bude lidem pouštět v letním kině film Ženy v běhu. Koalice raaguje i na videa Andeje Babiše. „Klasický andrejkovský kecy, jak jsme z toho venku. Restaurace v krachu, hotely zavřený, z kuchařů jsou taxikáři, naleštěný Instagram Alenky Schillerový, žlutá pole řepky," paroduje politiky stand-up komik Nikola Džokič. 

SPD na cesty vyráží speciálně upraveným kamionem nazvaným SPďák. Krajská města bude objíždět s jarmarkem, na kterém budou tuzemští producenti nabízet své potraviny. Předseda hnutí Tomio Okamura řekl, že součástí kampaně bude petice za zachování české koruny jako měny. Podle místopředsedy SPD Radima Fialy strana vydá v září také další číslo volebních novin v nákladu asi pěti milionů kusů, které budou lidé dostávat do schránek. SPD nasadila do boje za voliče i vlastní hymnu. Vsadila na známou tvář a hymnu straně nazpíval Petr Kolář. 

Předvolební kampaň začíná evidentně houstnout. Její vrcholnou fázi ale můžeme očekávat až někdy od prvního září. Václav Klaus otevřeně o největším problému české politiky.

Zdroj: ihned.cz, cnniprima.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu