Jsem nejúspěšnější ministr financí v historii Česka. Do Sněmovny kandiduji naposledy, píše Babiš

Domácí 16. července 2021 | 08:25 — Ilona Cílková
Premiér Andrej Babiš vydává knihu s názvem Sdílejte, než to zakážou! Obsahovat bude mimo jiné jeho vizi obnovy České republiky po koronavirové pandemii nebo kritiku opozičních Pirátů.
Další 3 fotografie v galerii
Andrej Babiš vydává svoji druhou knihu / Depositphotos

Dnes vyjde kniha elektronicky, brzy je v plánu též vydání audioknihy. Jde o Babišovu druhou knihu. V roce 2017 vydal titul O čem sním, když náhodou spím.

Podle slov premiéra jde o osobní zpověď a sondu do zkušeností, které nasbíral v české a mezinárodní politice. V knize píše i o tom, že letošní rok kandiduje do Sněmovny naposled. V knize, jak stojí v úvodu, má být „doslova všechno“. Od zahraniční politiky, přes armádní projekty, až po běžné české občany, kteří ho dle jeho slov inspirují. Sám se na stránkách představuje těmito slovy: „Nejúspěšnější ministr financí v historii země. Pro všechny Čechy zajistí vyšší platy, nižší daně a vysoké důchody. A hlavně bezpečné Česko. Ale jen, pokud letos v říjnu do Poslanecké sněmovny zvolíte hnutí ANO."

V knize se se věnuje i migraci. „Ne! Ne!! Ne!!! Ne kvótám. Ne povinnému přerozdělování. Ani jeden migrant. Prostě NE. Společně s maďarským premiérem Viktorem Orbánem a dalšími státy V4 jsme se postavili proti těm největším evropským hráčům. A i když nás přemlouvali nebo do nás nelítostně šili, hráli na city nebo vyhrožovali, tak jsme ani o píď necouvli. NE. Ne je ne. Prostě NE. Od té chvíle nás s Viktorem Orbánem pojí skutečné přátelství," píše Babiš.

Řada pasáží je velmi emotivně laděná. V kapitole nazvané "Nejtěžší rok mého života" Babiš například líčí počátky koronavirové pandemie: „Jen si to představte. Stojí před vámi přírodní katastrofa, kterou nikdy nikdo před vámi neřešil. A teď je to tady. Nebyl čas dělat politiku. Doslova, nebyl čas. Zachraňovali jsme zemi. A jak mě znáte, pustil jsem se do toho po hlavě."

Již nyní se kritici přou, zda jse o pohádkovou knížku nebo další díl Barona Prášila," glosuje novou knihu místopředseda ODS Martin Kupka. Babiš se pustil do Pirátů. Podle premiéra chtějí rozvrátit zemi.

Zdroj: icnnprima.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu