Exhibice politiků je otřesná. Václav Klaus kvůli Zemanovi plísní politiky i okolí prezidenta

Domácí 17. října 2021 | 08:49 — Ilona Cílková
Exprezident Václav Klaus byl stavem politiky otrávený už před volbami. Podle něj se celá Evropa propadá do hrůz zeleného neomarxismu a je nutné tomu čelit. Hodně kritizoval i českou politickou scénu. Nyní se vyjádřil k napjaté situaci kolem prezidenta Miloše Zemana.
Bývalý prezident Václav Klaus soudí, že by kancelář současné hlavy státu měla lépe informovat o zdravotním stavu Miloše Zemana / Depositphotos

Bývalý prezident Václav Klaus se v rozhovoru pro Novinky.cz vyjádřil k napjaté situaci na Hradě. „Nebudu radit, ale Kancelář prezidenta republiky by měla komunikovat daleko racionálněji a přátelštěji," napsal v e-mailovém rozhovoru. „Zbytečně svými výroky popuzuje zejména ty, kteří mají jediný životní program s názvem ‚Antizeman‘.“ Exprezident se rovněž nelíbí, že je do sporu zatahována Ústřední vojenská nemocnice. Ta má podle něj „léčit a nebýt předmětem mediálních hrátek“.

Klaus se obul do předsedy Senátu Vystrčila, který po kanceláři prezidenta vyžaduje vyjádření k Zemanově schopnosti vykonávat svou moc. „Lidi by měli více přemýšlet, koho volí do Senátu a koho udělají jeho předsedou,“ napsal Klaus Novinkám. Pro mlčenlivost Hradu ale důvod nevidí. „Nevidím důvod neříci o zdravotním stavu prezidenta republiky veřejnosti více,“ napsal. „To však agresivita politiků kolem pana Vystrčila téměř neumožňuje. Ti si hrají na válku.“

Exprezidentovi se nelíbí vystupování některých našich politiků a s nimi spojených politických aktivistů, kteří, když se vypořádali ve volbách s Babišem, chtějí i nadále rozvracet republiku. „Mělo by jim být důrazně řečeno, aby toho nechali, “napsal v emailu exprezident.

Včera se na pražském Hradčanském náměstí sešla skupina lidí, která protestovala proti absurdnímu chování úředníků Kanceláře prezidenta republiky. Ta čelí kritice veřejnosti i politiků ohledně informování o stavu a hospitalizaci prezidenta Miloše Zemana. Na místo přišlo podle organizátorky Edity Šramotové asi 500 lidí. Na dnešní den je naplánována další protestní akce. Konat by se tentokrát měla přímo v areálu Ústřední vojenské nemocnice. Právě v tomto zařízení se totiž Zeman léčí. Skandál v nemocnici. Návštěva Radka Vondráčka u prezidenta Zemana má nečekanou dohru.

Zdroj: novinky.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu