Tohle se opravdu nepovedlo. Svým absurdním výrokem zaskočil Hamáček úplně všechny

Domácí 07. října 2021 | 07:08 — Ilona Cílková
Vicepremiér Jan Hamáček ve včerejší superdebatě České televize překvapil svým závěrečným slovem k voličům. Nasměroval ho totiž konkrétně k voličům KDU-ČSL. Vzkazoval jim, že je koalice Spolu nezastupuje a žádal jejich hlasy.
Další 1 fotografie v galerii
Jan Hamáček v superdebatě překvapil svým závěrečným slovem k voličům. / Foto: ČSSD

Negativním překvapením celého pořadu byl Jan Hamáček. Ten šokoval v poslední 30 vteřinách, které nevyužil k tomu, aby prezentoval program nebo promluvil ke svým voličům. Naopak promluvil k voličům KDU-ČSL. Lidovcům vzkázal, aby volili ČSSD, protože kdyby žil Josef Lux, podle Hamáčka by také volil ČSSD.

Absurdní a nechutnou konstrukci, kdy Hamáček mluvil za politika, který zemřel před 22 lety, rázně vyvrátila hned po skončení pořadu manželka Josefa Luxe: „Důrazně odmítám tvrzení Jana Hamáčka, že by můj manžel Josef Lux volil ČSSD. Já i moje rodina aktivně podporujeme koalici SPOLU a jako hrdí členové KDU-ČSL vyzýváme všechny lidovce k volbě koalice SPOLU. Program koalice SPOLU je postaven na modelu sociálně tržního hospodářství, který můj manžel vždy podporoval,“ vzkázala přes Mariana Jurečku Věra Luxová.

Reakce na sociálních sítích se na sebe nenechaly dlouho čekat. „Josef Lux nikdy nesouhlasil s rozparcelováním ČR mezi Zemana a Klause opoziční smlouvou Honzo, proto inicioval vznik Čtyřkoalice, koalice, která tomu čelila! Určitě by ČSSD nevolil a už vůbec ne tu, která tady ničí naši zemi společně s komunisty a estébákem!“ ohradil se předseda KDU-ČSL Marián Jurečka.

Přidal se i bývalý šéf lidovců Marek Výborný, který skončil v čele strany v souvislosti s náhlým úmrtím své manželky Markéty kvůli skryté srdeční vadě. „Josef Lux by ČSSD nikdy nevolil. Teď mi volala velmi rozhořčená Věra Luxová. Jan Hamáček v ČT lže a vymýšlí si. Jménem Věry Luxové se proti jeho výroku rázně ohrazuji a žádám o jeho omluvu. Josef Lux jako ideový otec čtyřkoalice by jistě podpořil projekt koalice Spolu,“ napsal poslanec.

Tohle se Hamáčkovi příliš nepovedlo. Naprosto nepochopitelně se snažil přesvědčit lidovce, aby nevolili lidovce, ale sociální demokraty, kteří poslední dvě volební období kolaborovali s Babišem a komunisty, a ještě k tomu zneužil jméno jednoho z nejznámějších lidovců. Sebevědomí Hamáčkovi neschází. Zhodnotil své působení ve vládě a prozradil, kdo stvořil hustou dvojku.

Zdroj: ct24.ceskatelevize.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu