Žádná epidemie neprobíhá. Nechte už lidi žít a dejte jim pokoj, vyzývá exprezident vládu

Domácí 15. července 2021 | 08:40 — Ilona Cílková
Bývalý prezident Václav Klaus vyzval českou vládu, aby přestala strašit obyvatele covidem. Prohlášení bylo zveřejněno na stránkách Institutu Václava Klause a rozesláno médiím. Žádná nová epidemie neprobíhá, zdůrazňuje prohlášení.
Další 2 fotografie v galerii
Přestaňte hrozit a strašit covidem, vyzývá Václav Klaus / Depositphotos

Exprezident Václav Klaus opět kritizuje vládu ohledně řešení koronavirové epidemie. Znovu se totiž ozývají úvahy o možném zpřísnění restrikcí v důsledku zhoršující se epidemiologické situace. Spolu s tím kabinet hledá cesty, jak přesvědčit lidi k očkování. „Nechte už lidi na pokoji," vzkazuje Babišovu kabinetu bývalá hlava státu.

Václav Klaus se ke covidu nevyjadřuje poprvé. Opakovaně vyjadřoval svůj odpor proti vládním protiepidemickým opatřením. Klaus několikrát vystupoval na veřejnosti bez roušky nebo jiné ochrany obličeje. Kvůli svému vystupování dostal od pražské hygieny už několik pokut za nedodržování protiepidemických opatření.

Klaus se už dříve nechal slyšet, že tato doba je dobou covidismu. „Covidismus je zhoubná ideologie, které se bojím více než covidu samotného. Mě tolik ten koronavirus netrápí. Covidismus nás posouvá daleko, daleko do minulosti. Je to prostě konglomerát myšlenek, konglomerát myšlení, který dlouhodobě narůstá v západní společnosti," upozorňoval.

Koronavirus podle něj rozbil naši společnost. „Vzal nám naši svobodu, uzavřel nás, nenechal nás normálně žít, a to je strašlivá věc. Opakuji znova, trvám na tom, že nikoliv covid, ale ten covidismus neboli reakce lidí na tu covidovou epidemii a zneužití této epidemie," doplnil bývalý prezident Václav Klaus, který dlouhodobě vystupuje proti rouškám, očkování i vládním epidemickým opatřením. Ministerstvo zdravotnictví jej dokonce kvůli jeho výrokům uvedlo v sekci Dezinformace o covidu-19.

Institutu Václava Klause zveřejnil výzvu v následujícím znění:

Výzva IVK Vládě ČR: Přestaňte hrozit a strašit covidem

Institut Václava Klause naléhavě vyzývá vládu a další instituce, aby přestaly strašit veřejnost údajným zhoršením epidemické situace a vyhrožovat opětovným přitvrzením restrikcí vůči nám všem.
V situaci, kdy nemocnice u nás registrují pouhých třicet nemocných Covidem-19 a jen dva s vážným průběhem nemoci, slyšíme namísto uklidňujících a konstruktivních slov jen hrozby. Žádná nová vlna epidemie neprobíhá.
Vládo, nechte už lidi na pokoji, nechte lidi žít.
Václav Klaus a kolektiv IVK, 14. července 2021

Zdroj: institutvk.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu