Ostrý střet kvůli covidu. Nechte lidi žít, vyzývá exprezident Klaus a napadl Milana Kubka. A nejen jeho

Domácí 13. února 2021 | 09:24 — Ilona Cílková
Bývalý český prezident Václav Klaus hojně sdílí své názory ohledně koronaviru a patří k hlasitým kritikům současných opatření. Podle něj uzavírání země a společnosti k ničemu nevede. Za svůj postoj je exprezident velmi často kritizován.
Další 3 fotografie v galerii
Václav Klaus patří k velkým kritikům opatření vlády / CNN Prima News

Václav Klaus patří k velkým kritikům opatření vlády. Podle něj epidemii neřídí, ale likviduje ekonomiku a život ve společnosti. „Vláda se obklopuje fanatickými kývači z řad epidemiologů," řekl Klaus. Současné události kolem epidemie pak jen utvrzují Klause v jeho postojích. „Mé odmítavé stanovisko zesiluje, situace je neudržitelná. Vláda likviduje život v celé republice, s covidem nic nedělá. Neřídí epidemii, ale destrukci," řekl v pořadu Roztřel.

„Vláda se chová iracionálně, obklopuje se fanatickými kývači, tedy takzvanými odborníky z medicíny a epidemiology," míní. Podle něj k těmto lidem patří třeba imunolog Václav Hořejší nebo prezident České lékařské komory Milan Kubek. Kritiky vláda nevyslechne, dodal Klaus.

„Ztracení lidé jako šéf lékařské komory Kubek, kterého nikdy nikdo nebral vážně, najednou vycítili šanci být čtyřikrát denně v televizi. On musí chtít, aby bylo co nejvíce mrtvých, musí chtít, abychom vypadali jako strašidlo celé Evropy," opřel se Klaus do Milana Kubka v rozhovoru pro CNN Prima News. Díky tomu se prý prezident České lékařské komory dostává opakovaně do médií. „On mele věci, které prostě nejsou obhajitelné,“ řekl dále český exprezident. Podle něho není Milan Kubek odborník, nýbrž "papaláš České lékařské komory", což prý s odborností nemá nic společného. Klaus naopak zmínil, že v Česku žijí další odborníci, kteří se ale do médií tolik nedostanou.

Vláda se podle bývalého prezidenta snaží hodit vinu za průběh epidemie na občany. „To už tady v minulosti bylo a řekl bych, že je třeba, aby lid vyměnil vládce," říká Klaus. Je nutné se soustředit na nemocné a nikoliv bojovat se zdravými. „Nechme zdravé žít. Pokud s nimi máme něco dělat, tak umožněme posilování jejich imunity," vyzval Klaus nepřímo vládu. To podle něho mimo jiné vyžaduje, aby lidé mohli chodit co nejvíce ven, chodit bruslit nebo jezdit na lyže.

Na slova exprezidenta reagoval prezident České lékařské komory. „Já pana Klause lituji. Je to v podstatě chudák, který se nemůže smířit s tím, že už není důležitou osobou. Snaží se zaujmout stále zoufalejšími a zoufalejšími výroky," reagoval Kubek. „Je to prostě pro psychiatra, ale určitě na tom bude značná dávka senility, která se na tom projevuje," dodal prezident ČLK s tím, že Klausovi a dalším podobným ignorantům přeje hlavně zdraví. Naschvály ministerstva zdravotnictví? Počet hospitalizovaných nesedí, tvrdí experti.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu