Překvapivý průzkum. Lídr, kterému v současné koronavirové krizi lidé nejvíce důvěřují

Domácí 28. března 2020 | 11:34 — Ilona Cílková
Počet nakažených nemocí Covid-19 v České republice stoupl podle sobotních ranních údajů ministerstva zdravotnictví na 2422. A jak podle občanů současnou krizi zvládají politici?
Během koronavirové krize stoupá hvězda Jana Hamáčka / Facebook

V České republice je podle nejnovějších údajů ministerstva zdravotnictví 2422 nakažených nemocí Covid-19. V průběhu pátku se číslo zvýšilo o 373 nově diagnostikovaných případů. Jde zatím o největší denní nárůst, souvisí to ale i s tím, že rychle roste počet testovaných. Za pátek zdravotníci provedli 5247 testů. Vláda České republiky tvrdí, že dělá co může aby zajistila dostatek roušek a dalších hygienických pomůcek. Mnohými je však kritizována za to, že zaspala dobu a někteří ministři začali jednat pozdě. 

Mezitím lidé na sociálních sítích vehementně diskutují o tom, zda česká vláda jako celek a jednotliví její ministři, tuto krizi zvládají nebo ne. Názory se různí, ale již teď je jasné, že koronavirová nákaza, která paralyzovala celý svět, naší republiku nevyjímaje, vynesla zpátky na výsluní ministra vnitra Jana Hamáčka, jemuž ještě před nedávnem veřejnost nemohla pomalu přijít na jméno a o důvěře v něj nemohlo být ani řeči.

Nyní se ale karta obrátila a z tohoto chlapa v červeném svetru se stal rázný lídr, který se do totálního chaosu snaží vnést řád. Republika mu tleská a lidé mu důvěřují. A stačilo opravdu překvapivě málo. Bez ohledu na to co Hamáček říká rozhodlo, že na rozdíl od premiéra to říká jednoduše a srozumitelně. 

Není tedy překvapením, že i na sociálních sítích si Jan Hamáček vede nejlépe a svého premiéra v důvěře přeskočil. Velké podpoře se těší i předseda Ústředního krizového štábu Roman Prymula. Nejméně lidí pak důvěřuje současnému ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi.

Právě pro ministra zdravotnictví je tato krize křest ohněm a bude zajímavé sledovat jak obstojí. Faktem je, že na tiskovkách vypadá unaveně a přiznává, že toho má občas dost. Ale přesto ujišťuje, že končit nehodlá. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu