Na pohřeb Gotta zamíří na Žofín davy lidí. Jaká se chystají opatření?

Domácí 08. října 2019 | 04:02 — Ilona Cílková
Pražský dopravní podnik v pátek 11. října při posledním rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem na Žofíně přeruší provoz tramvajové linky číslo 17 mezi Národním divadlem a Mánesem. Posílen bude zřejmě provoz metra, uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.
S Karlem Gottem se louří lidé po celé republice / Shutterstock

Podobně posilují i ostatní dopravci. RegioJet své spoje již posílil a bude v tom pokračovat. České dráhy o případném navýšení rozhodnou do středy. Svá opatření stále ještě chystají policisté a záchranná služba.

Pražský dopravní podnik o veškerých mimořádných změnách souvisejících s posledním rozloučením se zpěvákem Karlem Gottem informuje v následujících dnech. „V souvislosti s páteční smuteční akcí na Žofíně předpokládáme výluku tramvajové linky 17 na nábřeží. Linka 17 bude obousměrně odkloněna přes zastávky Myslíkova – Národní třída – Národní divadlo,“ uvedla Řehková. Tramvaje budou jezdit po náhradní trase po celý pátek, to znamená zhruba od 4.30 do 0.30. Podle Řehkové by mělo jezdit častěji i metro.

Policisté a záchranáři se na rozloučení na Žofíně zatím stále připravují. „Situaci monitorujeme, požadavky teprve přicházejí,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová pro Radiožurnál. Konkrétní opatření včetně uzavírek a dalších dopravních omezení by měla být podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové známa ve středu odpoledne.

Na oficiálních webových stránkách Karla Gotta vyšlo v pondělí odpoledne prohlášení, že rozloučení se zpěvákem i Signal Festival, který se koná ten samý den od 19.00 na nedalekém Smetanově nábřeží, proběhnou se vzájemným respektem. „Obě události se uskuteční, a to se vzájemným porozuměním, respektem a úctou. Karel Gott by si žádné rušení kulturní události nepřál,“ nechala se slyšet Ivana Gottová.

Podle odhadů Paláce Žofín by se s Gottem mohlo přijít rozloučit až 100 tisíc lidí. Kapacita paláce je přitom podle obchodního ředitele Petra Denka kolem tisíce lidí. Podle něj je ale Žofín na organizaci připravený. „První hosté budou vpuštěni v pátek v osm hodin. Následně se bude posouvat celá fronta čekajících ve venkovních prostorách na ostrově a na nábřeží,“ popsal pro Radiožurnál.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu