Motorkáři už by neměli mít problémy s prodlužováním STK

Domácí 19. února 2019 | 04:04 — Helena Malá
Ministerstvo dopravy Středočeskému kraji objasnilo postup obcí s rozšířenou působností při zápisu prodloužení technické způsobilosti vozidel kategorie L. Vydáním doplňující informace ministerstvo reaguje zejména na nejasnosti kolem automatického prodlužování lhůt pro STK u motocyklů o dva roky ve Středočeském kraji. Dosavadní informace ministerstva k prodloužení lhůty a postupu při jednání na úřadech se tedy nemění.
Za vylepení nové kontrolní nálepky na registrační značku a provedení zápisu do technického průkazu a do registru vozidel motorkáři nic neplatí / Depositphotos

„Setkali jsme se s případy, kdy některé obce s rozšířenou působností odmítly vylepit novou kontrolní nálepku na registrační značku motocyklu a provést zápis o prodloužení do technického průkazu a do registru vozidel. Z toho důvodu jsme na vyžádání Středočeského kraje zaslali na všechny úřady obcí s rozšířenou působností a krajské úřady dopis, ve kterém jsme ještě zevrubněji rozebrali situaci a především právní důvody, proč je nové vylepení nálepky nutné provést,“ říká mluvčí ministerstva dopravy Lenka Rezková.

V případě, že chce majitel motocyklu vylepit novou kontrolní nálepku na registrační značku a provést zápis do technického průkazu a do registru vozidel, musí se dostavit na kterýkoliv úřad obce s rozšířenou působností (kdekoliv), kde o toto požádá, a pracovník ORP provede změnu a vylepí novou známku STK na donesenou registrační značku. Tento úkon je zdarma.

Důvod vylepení nové nálepky je zejména pro účely provozu motocyklu v zahraničí, protože jde o provoz motocyklu v mezinárodním provozu. Zákonné prodloužení lhůty totiž platí bez ohledu na to, zda má provozovatel vylepenu novou nálepku či nikoliv.

Obce s rozšířenou působností provádí administrativní úkon zápisu prodloužení technické způsobilosti vozidla na základě změny, kterou stanovila novela zákona 56/2001 Sb.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu