Před koncem prázdnin bude korunován letošní Zlatý Ámos

Domácí 11. srpna 2021 | 14:00 — Helena Malá
Organizátoři populární ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos se rozhodli korunovat výherce letošního ročníku těsně před začátkem nového školního roku. Bude to nejen korunovace, ale zároveň Kantorská zahradní slavnost přístupná veřejnosti.
Ani letos nechyběla tradiční anketa o nejoblíbenějšího učitele / Depositphotos

Slavnostní korunovace vítězů 28. ročníku Zlatého Ámose je veřejná a proběhne v pátek 27. srpna od 18 hodin kousek za Prahou, v zahradě zámku Berchtold.

„Chceme do nového školního roku vstoupit vesele, s radostí a optimismem,“ sdělil zakladatel ankety Slávek Hrzal. Na Kantorské zahradní slavnosti zazpívá mimo jiné Monika Absolonová a Petr Kolář.

Hlavním bodem programu kromě tance bude korunovace vítězů letošního ročníku Zlatého Ámose, která kvůli pandemii nemohla proběhnout v březnu. „Věříme, že do nového školního roku všichni výherci letošního Zlatého Ámose vstoupí nejen s titulem, ale žákům se představí také v tradiční koruně králů českých pedagogů,“ uvedl Hrzal.

Vítězem 28. ročníku ankety se stal Tomáš Pírek ze Základní školy U Krčského lesa v Praze. Zároveň získal i sympatie žáků soutěžících škol a odnesl si i titul Dětský Ámos.

Kromě zlatého Tomáše Pírka bude korunován také Ámos fyzikář, kterým se stal Leoš Baroň ze SOŠ EDUCA Pardubice v Rybitví. Ámosem sympaťákem se stal Jan Vávra z VOŠ a SŠ pedagogické v Litomyšli. Novou kategorií pro tento ročník byl Dálkový Ámos pro nejoblíbenějšího online učitele. Titulem se pyšní Pavla Vopatová ze ZŠ a MŠ Meziboří.

Letošní korunovaci navíc oživí speciální cena a titul Lipový Ámos, který si převezme Kateřina Hovorková z divadla Spejbla a Hurvínka. „Cenu dostane zcela zaslouženě, do ankety ji přihlásili diváci a na její podporu sehnali i potřebných 100 podpisů,“ dodal Slávek Hrzal.

Zdroj: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu