Peklo na dálnici. Řidiči se dnes musí obrnit trpělivostí

Domácí 26. července 2021 | 07:43 — Ilona Cílková
Řidiči se při jízdě po dálnici D11 musí obrnit trpělivostí. Dálnici, která je kvůli demolici mostu před Prahou uzavřena od sobotního odpoledne, se nepodaří zprovoznit před pondělní ranní dopravní špičkou.
Další 2 fotografie v galerii
Silničáři v průběhu noci nestihli odklidit vybouraný materiál / Depositphotos

Silničáři v průběhu noci nestihli odklidit vybouraný materiál, řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Provoz by měl být podle ní obnoven během dnešního dne. Původně měly práce skončit v neděli ráno, zkomplikovalo je ale velké množství výztuže, která nebyla zanesena v dokumentaci, a dělníci o ní tedy nevěděli.

„Bohužel se nám dálnici nepodaří zprovoznit před ranní dopravní špičkou. Průjezdná bude až v průběhu dne. Informace budeme upřesňovat, řidičům se samozřejmě omlouváme," řekla mluvčí. Doplnila, že materiálu u opěr mostu bylo tolik, že se nestihl uklidit. Most, který převádí Božanovskou ulici přes dálnici, byl ve špatném stavu. Příští rok začne stavba nového.

Uzavírka v pražských Horních Počernicích začala v sobotu v 17:00 a měla skončit původně v neděli v 09:00. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pak zprovoznění avizovalo na nedělních 18:00 a později na pondělní ráno. Vedle velkého množství výztuže, která se neshodovala s původní projektovou dokumentací, komplikoval práci kabel vysokého napětí. Dělníci ho objevili v nosné konstrukci, také nebyl zanesen v žádné dokumentaci a byl pod proudem. „Proto se práce z bezpečnostních důvodů zastavily na několik hodin," uvedla v neděli dopoledne Lišková.

Provoz na objízdných trasách byl hustý již v neděli večer, místy se tvořily kolony, především před velkými křižovatkami nebo kruhovými objezdy. Doprava z dálnice D11 ve směru do Prahy je svedena na 25. kilometru u Sadské, kamiony musí sjíždět ještě dříve, a to na 39. kilometru. Dovolená autem se vám může pořádně prodražit. Kde dát nohu z plynu a na co si dát ještě pozor.

Zdroj: rsd.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu