Rozzlobený Babiš. Hejtmanka Jermanová má další problém

Domácí 19. srpna 2020 | 19:04 — Ilona Cílková
Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové se na sociálních sítích nevybíravě vyjádřil o místopředsedovi ODS Martinu Kupkovi. Jakub Pokorný se své manželky svérázně zastal, když kandidátovi ODS na hejtmana vzkázal, že je mu z něj „na blití“ a označil to za „buzeranta“.
Další 2 fotografie v galerii
Jermanová je poslední dobou samý skandál / Česká televize

Kupka, který je rovněž středočeským zastupitelem, během léta na kole s kolegy navštěvuje všelijaká místa po kraji a své zážitky sdílí na Facebooku. Často upozorňuje na problémy jednotlivých obcí jako nedostavený obchvat u Lysé nad Labem nebo se přímo strefuje do Jermanové. 

Srpnový cyklistický výlet Martina Kupky ale tentokráte nenechal klidným manžela hejtmaky Jakuba Pokorného. To, co napsal na sociální síť pod fotku z Kupkovy jízdy, nadzvedlo ze židle i premiéra Andreje Babiše. „Dobrý den, pane Kupka, připadá mi, že jste objevil zrovna kopec. Je mi z vás na blití a ještě vedle sebe toho knírače. Parta buzerantů," napsal Kupkovi Pokorný ke snímku, na němž dotyčný jede s kolegy na kole. Poté svůj příspěvek rychle smazal. Jeho žena se teď za manžel omlouvá.

„Manžel se nechal unést. Není politikem a nechal průchod svému rozhořčení nad útoky, které jsou proti mně dlouhodobě vedeny. Měl pocit, že se mě nikdo nezastane, byť máme za sebou v kraji mnoho úspěchů,“ reagovala pro Blesk Zprávy Jaroslava Pokorná Jermanová. „Vůbec jsem ten exces nepochopil. Paní Jermanová by si měla manžela doma srovnat a panu Kupkovi by se měli omluvit,“ zareagoval premiér Andrej Babiš.

Není to tak dlouho, co se hejtmanka proslavila kauzou, kdy její manžel Jakub Pokorný využíval manželčino druhé služební auto bez řidiče k cestám do práce. Hejtmanka uvedla, že to byla chyba, za kterou se omluvila, přestože všechny náklady s manželem uhradili. Otazník visí i nad problémovými smlouvami pro externí pracovníky, za které hejtmančina kancelář vyplatila pět milionů.

Jermanová a lidé kolem ní dělají přesně typ politických přešlapů, které lidé nemají rádi. A je otázka, jak dlouho nad ní bude premiér, který si tak moc zakládá na dobrém PR obraze, bude držet ochrannou ruku. Ruce pryč dává od problémové hejtmanky i Babiš.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu