Jermanové se může trestní oznámení hrubě nevyplatit. Ruce pryč dává od problémové hejtmanky i Babiš

Domácí 30. května 2020 | 08:45 — Ilona Cílková
Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová se dostala v posledních dnech opět do popředí veřejného zájmu. Minulý týden se obrátila na policii, aby znovu posoudila trestní oznámení, které podal kraj kvůli možnému šíření poplašné zprávy v kauze roušek u záchranářů.
Další 3 fotografie v galerii
Nepochopitelné policejní vyšetřování se může Jermanové nakonec hrubě nevyplatit / Facebook

Trestní oznámení souvisí s článkem, který vydal počátkem koronavirové pandemie list Náš region. Na nedostatek ochranných pomůcek si stěžovala záchranářka ze Zdib Veronika Brožová, Náš region použil její otevřený dopis. Kraj tvrdí, že záchranářka neměla pravdu, a podal trestní oznámení kvůli šíření poplašné zprávy. Vydavatelství trvá na tom, že se článek zakládal na pravdě a kraj se místo vysvětlení snaží umlčet své kritiky. Záchranářka Brožová tvrdí, že má být zastrašována a má sloužit jako exemplární případ. Proto ze záchranky odchází. Nepochopitelné policejní vyšetřování se může Jermanové nakonec hrubě nevyplatit.

Aktivita proti záchranářce, tedy ženě z první linie, ale zdaleka nenamíchla jen veřejnost. Proti Jermanové se postavila nejen středočeská opozice, ale i koaliční ČSSD. Její tamní předseda Robin Povšík označil trestní oznámení za politicky i morálně nepřijatelné, vyzval k jeho stažení, a dokonce se za postup krajského úřadu omluvil.

Šéfka Středočeského kraje zastání nenašla ani ve vlastních řadách. Proti jejímu postupu se postavil i šéf hnutí ANO, premiér Andrej Babiš. „Trestní oznámení určitě není namístě. Spory se mají řešit komunikací a domluvou. Je to zbytečný spor, který nikomu nepomůže a nic nevyřeší,“ řekl Novinkám.

Není to tak dlouho, co se hejtmanka proslavila kauzou, kdy její manžel Jakub Pokorný využíval manželčino druhé služební auto bez řidiče k cestám do práce. Hejtmanka uvedla, že to byla chyba, za kterou se omluvila, přestože všechny náklady s manželem uhradili. Otazník visí i nad problémovými smlouvami pro externí pracovníky, za které hejtmančina kancelář vyplatila pět milionů.

Jermanová a lidé kolem ní dělají přesně typ politických přešlapů, které lidé nemají rádi. A je otázka, jak dlouho nad ní bude premiér, který si tak moc zakládá na dobrém PR obraze, bude držet ochrannou ruku. Odborníci bijí na poplach. Chystá se další dárek pro Agrofert.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu