Změna strategie kvůli koronaviru

Domácí 18. května 2020 | 07:05 — Ilona Cílková
Kvůli pandemii koronaviru musela agentura CzechTourism změnit strategii. Založena byla původně proto, aby lákala do České republiky zahraniční turisty z okolních zemí i například z Asie nebo USA. Teď se musela zaměřit na to, aby na tuzemskou dovolenou nalákala Čechy.
Další 3 fotografie v galerii
Místo turistů z Jižní Koreji budou kanceláře cílit na Čechy / Pixabay

Místo turistů z Číny, Japonska nebo Jižní Koreji bude cílit na české zájemce o dovolenou v našich regionech. Takhle se kvůli koronaviru změnila práce státní agentury CzechTourism.

„Naším cílem není konkurovat krajským kampaním, naopak chceme pomoci krajům a prezentovat se, na to používáme státní portál Kudyznudy.cz, který je v podstatě jeden z nejnavštěvovanějších cestovatelských portálů, kde dáváme prostor zdarma podnikatelům a regionům. Na tom je postavena celá ta kampaň,“ uvedl ředitel agentury Jan Herget.

Podle průzkumu CzechTourism je 20 procent Čechů rozhodnuto, že na dovolenou vyrazí. Zhruba 60 procent stále není rozhodnutých, ať už z finančních důvodů, nebo obav ohledně zdraví. Dalších 20 procent Čechů je rozhodnuto, že na dovolenou nevyrazí.

Na nejpočetnější skupinu, tedy nerozhodnuté, má cílit první vlna kampaně, která je má přesvědčit, aby vyrazili na dovolenou po Česku. „A pak počítáme s druhou fází, která by měla přijít v září, kdy je důležité, abychom prodloužili sezónu. Tedy aby ta sezóna nebyla jenom o hlavních prázdninách – červenec, srpen, ale aby se nám povedlo roztáhnout sezónu až do října třeba,“ upřesnil Herget.

Třetí fáze kampaně bude agentura cílit tak, aby Češi cestovali do Olomouce, Brna, Plzně nebo Ostravy na víkend nebo na vánoční trhy. O nošení roušky v době pandemii jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu