Prestižní World Ski Awards mají své vítěze. Za Českou republiku zabodoval opět Skiareál Špindlerův Mlýn

Domácí 25. listopadu 2019 | 07:04 — Anna Novotná
Výsledky letošního ročníku celosvětové soutěže World Ski Awards zveřejnili o víkendu přední odborníci na lyžařskou turistiku. Prestižního lyžařského "Oscara" za nejlepší lyžařské středisko České republiky získal již po páté Skiareál Špindlerův Mlýn.
Další 2 fotografie v galerii
Skiareál se snží zajistit maximální bezpečnost i komfort na sjezdovkách / Skiareál Špindlerův Mlýn

Slavnostní ceremoniál se uskutečnil tradičně v rakouském Kitzbühelu a ocenění osobně převzala delegace v čele s ředitelem špindlerovského skiareálu Reném Hronešem. Titul Nejlepší lyžařský resort 2019 získalo francouzské středisko Val Thorens.

„Obhájit vítězství po páté za sebou už něco znamená. Úspěch vnímám jako ocenění naší celoroční práce a snahy neustále zkvalitňovat služby v našem středisku. Lidé vidí a cítí, že se skiareál posouvá každým rokem k lepšímu. I letos jsme investovali do další modernizace a zavedli flexibilní ceny skipasů. Lyžaři si je budou moci kupovat podobně jako letenky z pohodlí svého domova a bude platit, že čím dříve si je zájemci koupí, tím budou levnější,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš a dodal: „Aktuální cena se bude odvíjet také od obsazenosti střediska nebo třeba počasí. Díky efektivnímu řízení návštěvnosti areálu budeme schopni pozitivně ovlivňovat bezpečnost i komfort na sjezdovkách a díky tomu také přinášet kvalitnější lyžařské zážitky.“

Výhodné skipasy je možné pořídit již nyní. Skiareál spustil v polovině listopadu online prodej deseti tisíc kusů jednodenních permanentek za pouhých 290 korun. K dispozici jsou v současnosti skipasy od 350 korun, a to přes věrnostní systém GOPASS. Letošní sezóna oficiálně odstartuje ve Skiareálu Špindlerův Mlýn 7. prosince tradičním openingem ve Svatém Petru.

World Ski Awards je prestižní soutěž, ve které se každým rokem utkají věhlasné lyžařské resorty z celého světa. Hlasují v ní nejen přední odborníci na lyžařský průmysl a horské hoteliérství, ale i stovky tisíc lidí z široké veřejnosti. Konečné pořadí lyžařských areálů, provozovatelů lyžařských středisek i lyžařských hotelů určuje počet hlasů v anketě. Porota neoceňovala jen lyžařská střediska a hotely, hodnotila v deseti různých kategoriích, od středisek přes hotely a horské chaty až po tour a transfer operátory.

Kromě Skiareálu Špindlerův Mlýn se ceremoniálu zúčastnila i světová zimní střediska, jako například Laax či Verbier ze Švýcarska, Mt. Hutt z Nového Zélandu, Dolomites Val Gardena z Itálie nebo americké Deer Valley. Absolutně nejlepším lyžařských střediskem 2019 se stal francouzský resort Val Thorens.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu