Lipovská řekla, co stálo za jejím odvoláním

Domácí 03. října 2021 | 08:27 — Ilona Cílková
Bývalá radní ČT a lídryně Volného bloku v Pardubickém kraji Hana Lipovská chce po neúspěšném trestním oznámení na generálního ředitele Dvořáka podniknout další právní kroky. Podle jejich informací bylo jednou z motivací pro její odvolání to, že Andrej Babiš chtěl zabránit odvolání Dvořáka do voleb.
Podle Lipovské probíhají experimenty na lidech / Foto: Volný blok

Ekonomka Hana Lipovská prohlásila, že do Poslanecké sněmovny chtěla kandidovat poté, co zjistila, že sama v Radě ČT jako členka tohoto orgánu mnoho nezmůže. Podle jejích informací bylo jednou z motivací pro její odvolání to, že Andrej Babiš chtěl zabránit odvolání Dvořáka do voleb. Uvedla to v rozhovoru pro Reflex. Lipovská je bytostně přesvědčena, že Dvořák zůstává se střetu zájmů v kauze společnosti GOPAS a pochybil, když tento střet zájmů nenahlásil.

Pozornost věnovala bývalá radní i očkování proti covidu. „Víme, že problém očkování je dneska problém ekonomický, politický a částečně ještě medicínský," uvedla Lipovská s tím, že podle ní probíhají lékařské pokusy na lidech, protože vakcíny využívané proti nemoci covid-19 nejsou plně schváleny. Lékaři se podle Lipovské neshodnou ani na tom, zda očkovat těhotné ženy, případně ve které fázi těhotenství.

Bývalá radní je přesvědčena, že se lidé nechávají dobrovolně očkovat, aniž by měli o vakcíně, kterou si pouští do těla, všechny informace. A za této situace je ve Francii po zdravotnících požadováno, aby se nechali očkovat povinně, což je podle ní zcela nepřijatelné. „Já chci, aby se každý mohl zcela svobodně rozhodnout, zda se chce či nechce nechat očkovat," zdůraznila. Stejně tak ale podle svých vlastních slov odmítá projevy urážek a násilí proti zdravotníkům, kteří očkování nabízejí. „Mně samozřejmě vadí jakékoli projevy násilí,“ zaznělo od Lipovské. „Můj postoj je, že násilí je špatné," zdůraznila ještě. Členové Volného bloku se ale podle ní násilností nedopouštějí, neboť byli poučeni, že se musí v každé chvíli chovat jen a pouze slušně a nenásilně.

Stranou její pozornosti nezůstala ani bytová krize EU. Podle Lipovské je třeba omezit možnosti cizinců investovat do bytů v Česku. Jako autorka ekonomické části programu Volného bloku je bytostně přesvědčena, že takováto regulace je plně v souladu se svobodou trhu, protože nákupy zahraničních investorů trh s bydlením pokřivují. Lipovské hrozí odvolání z Rady ČT. Porušuje zákon, a nikoli poprvé, ozývá se z řad poslanců.

Zdroj: reflex.cz.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu