Podle bookmakerů je o novém premiérovi i prezidentovi rozhodnuto

Domácí 10. května 2021 | 14:16 — Ilona Cílková
Volby do Poslanecké sněmovny se blíží a sázkové kanceláře vypisují kurzy na to, kdo se stane příštím premiérem a prezidentem. Největší šance na post předsedy vlády má šéf Pirátů Ivan Bartoš. Na Hradě bych podle bookmakerů mohl usednout Andrej Babiš.
Další 3 fotografie v galerii
Volby budou již za pět měsíců / Depositphotos

Vsadit si můžete na cokoliv. Sázkové kanceláře vypsaly kurzy i na to, kdo bude budoucím prezidentem Česka. Dříve ale budou Češi volit v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny. Momentálně to podle sázkových kanceláří vypadá, že novým premiérem bude předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Ivana Bartoše jako premiéra po volbách do Sněmovny v roce 2021 tipují tři kanceláře a kurz je od 1.55 do 1.70. Druhé místo patří dosavadnímu premiérovi Andreji Babišovi. Na to, že bude znovu premiérem, vypsala Fortuna kurz 2.80. Kanceláře Tipsport i Chance mají kurz 6. Do první trojice patří ještě Petr Fiala. U první sázkové kanceláře je kurz 6, u dalších dvou je na hodnotě 10.

Šanci stát se premiérem má i čtvrtý v pořadí, předseda STAN Vít Rakušan. Rakušan je se svou stranou v koalici s Piráty. V předvolebních průzkumech je jim připisována společně s Piráty největší podpora. Přestože je Rakušan zkušeným politikem, v případě výhry ve volbách by místo premiéra dostal Ivan Bartoš. 

Pátou největší šanci má podle kanceláře Fortuna nynější předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Jurečka má ve svých 40 letech dost politických zkušeností. Začínal jako zastupitel Olomouckého kraje, posléze byl poslanec, v roce 2017 byl ministrem zemědělství, a nyní vede křesťanské demokraty. Fortuna na něj vypsala kurz 35.00.

Kartami po volbách může zamíchat prezident Miloš Zeman. Ten již v lednu opozičním blokům vzkázal, že vítězem je u něj nejsilnější strana a ne koalice. A je to právě hlava státu, kdo vybírá, koho pověří sestavením vlády. Doposud bylo nepsaným pravidlem, že prezident pověřil vítěze voleb.

Sázet se dá i na to, kdo bude budoucím prezidentem. Podle Fortuny má největší šance současný premiér Andrej Babiš s kurzem 2.20. Po volbách může být všechno jinak. Rusové se mohou vrátit do hry o Dukovany, varuje Dana Drábová.

Recenze sázkových kanceláří naleznete na webu Výsledky.org.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...