Klaus se opřel do epidemiologů. Chtějí nás uočkovat a utestovat

Domácí 20. srpna 2021 | 07:32 — Ilona Cílková
Bývalý prezident Václav Klaus opět zkritizoval vládu za její řešení koronavirové pandemie. Nelíbí se mu především povinné testování či zvýhodňování naočkovaných. Podle Klause nás chtějí epidemioloogové umučit, uočkovat a utestovat.
Další 3 fotografie v galerii
řestaňte hrozit a strašit covidem, vyzývá Václav Klaus / Depositphotos

Opatření proti Covidu dosahují směšné úrovně. To, že bez testu nebudete moci zpívat a cvičit zní naprosto neuvěřitelně, uvedl bývalý prezident Václav Klaus ve vysílání rádia Frekvence 1. „Chtějí nás umučit, uočkovat a utestovat. Čekám, kdy nám epidemiologové řeknou, že je nutná čtvrtá dávka vakcíny. Začněme zacházet s covidem jako s normální nemocí, tou je," uvedl Klaus.

Bývalý prezident tak reagoval na veřejnou diskusi o případné nutnosti třetí dávky vakcíny proti nemoci COVID-19. Nelíbí se mu ani rozhodnutí ministerstva zdravotnictví, které prozatím nebude uznávat jako důkaz bezinfekčnosti hladiny protilátek po covidu.

Václav Klaus se ke covidu nevyjadřuje poprvé. Opakovaně vyjadřoval svůj odpor proti vládním protiepidemickým opatřením. Klaus několikrát vystupoval na veřejnosti bez roušky nebo jiné ochrany obličeje. Kvůli svému vystupování dostal od pražské hygieny už několik pokut za nedodržování protiepidemických opatření.

Klaus se už dříve nechal slyšet, že tato doba je dobou covidismu. „Covidismus je zhoubná ideologie, které se bojím více než covidu samotného. Mě tolik ten koronavirus netrápí. Covidismus nás posouvá daleko, daleko do minulosti. Je to prostě konglomerát myšlenek, konglomerát myšlení, který dlouhodobě narůstá v západní společnosti," upozorňoval.

Koronavirus podle něj rozbil naši společnost. „Vzal nám naši svobodu, uzavřel nás, nenechal nás normálně žít, a to je strašlivá věc. Opakuji znova, trvám na tom, že nikoliv covid, ale ten covidismus neboli reakce lidí na tu covidovou epidemii a zneužití této epidemie," doplnil bývalý prezident Václav Klaus, který dlouhodobě vystupuje proti rouškám, očkování i vládním epidemickým opatřením. Ministerstvo zdravotnictví jej dokonce kvůli jeho výrokům uvedlo v sekci Dezinformace o covidu-19.

Tématem rozhovoru byl také Afghánistán. Podle Klause se potvrdilo, že tam nejde nastolit demokracii západního střihu. Jde o fatální tragické selhání západu. Celý projekt považuje za velký neúspěch. Západ nemá oprávnění komukoliv vnucovat uspořádání společnosti podle svých představ, říká Václav Klaus.

Zdroj: frekvence1.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu