Podle bookmakerů je o novém premiérovi i prezidentovi rozhodnuto

Domácí 10. května 2021 | 14:16 — Ilona Cílková
Volby do Poslanecké sněmovny se blíží a sázkové kanceláře vypisují kurzy na to, kdo se stane příštím premiérem a prezidentem. Největší šance na post předsedy vlády má šéf Pirátů Ivan Bartoš. Na Hradě bych podle bookmakerů mohl usednout Andrej Babiš.
Další 3 fotografie v galerii
Volby budou již za pět měsíců / Depositphotos

Vsadit si můžete na cokoliv. Sázkové kanceláře vypsaly kurzy i na to, kdo bude budoucím prezidentem Česka. Dříve ale budou Češi volit v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny. Momentálně to podle sázkových kanceláří vypadá, že novým premiérem bude předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Ivana Bartoše jako premiéra po volbách do Sněmovny v roce 2021 tipují tři kanceláře a kurz je od 1.55 do 1.70. Druhé místo patří dosavadnímu premiérovi Andreji Babišovi. Na to, že bude znovu premiérem, vypsala Fortuna kurz 2.80. Kanceláře Tipsport i Chance mají kurz 6. Do první trojice patří ještě Petr Fiala. U první sázkové kanceláře je kurz 6, u dalších dvou je na hodnotě 10.

Šanci stát se premiérem má i čtvrtý v pořadí, předseda STAN Vít Rakušan. Rakušan je se svou stranou v koalici s Piráty. V předvolebních průzkumech je jim připisována společně s Piráty největší podpora. Přestože je Rakušan zkušeným politikem, v případě výhry ve volbách by místo premiéra dostal Ivan Bartoš. 

Pátou největší šanci má podle kanceláře Fortuna nynější předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Jurečka má ve svých 40 letech dost politických zkušeností. Začínal jako zastupitel Olomouckého kraje, posléze byl poslanec, v roce 2017 byl ministrem zemědělství, a nyní vede křesťanské demokraty. Fortuna na něj vypsala kurz 35.00.

Kartami po volbách může zamíchat prezident Miloš Zeman. Ten již v lednu opozičním blokům vzkázal, že vítězem je u něj nejsilnější strana a ne koalice. A je to právě hlava státu, kdo vybírá, koho pověří sestavením vlády. Doposud bylo nepsaným pravidlem, že prezident pověřil vítěze voleb.

Sázet se dá i na to, kdo bude budoucím prezidentem. Podle Fortuny má největší šance současný premiér Andrej Babiš s kurzem 2.20. Po volbách může být všechno jinak. Rusové se mohou vrátit do hry o Dukovany, varuje Dana Drábová.

Recenze sázkových kanceláří naleznete na webu Výsledky.org.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Solární revoluce ve světě chytrých hodinek! Objevte hodinky nabíjené solární energií

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu