Vozový park v ČR stárne, pomoci mu mohou značkové programy ojetých vozů

Domácí 29. července 2019 | 10:43 — redakce
Statistiky prodeje vozů za první pololetí letošního roku vydávané Svazem Dovozců Automobilů nepřinesly ty nejlepší zprávy. Hovoří o tom, že vozový park osobních automobilů v České republice rok od roku stárne.
Další 3 fotografie v galerii
Zájem o roční ojeté vozy v ČR roste / Emil Frey

Průměrné stáří osobního vozu se meziročně zvýšilo o 0,19 roku na aktuálních 14,82 roku. Na vině je hlavně skladba dovozu ojetých vozidel, u kterých je více než 50 % starších 10 let. O to pozitivnější jsou informace, že na českém trhu vznikají nové programy prodeje ojetých vozů zaměřujících se na mladé a hlavně pak roční vozy.

Ještě lepší zprávou je, že se těmto programům daří. Názorným příkladem je program certifikovaných ojetých vozů se zárukou Emil Frey Select. Když před rokem vstupoval na český trh, potenciálním klientům byly představeny jeho hlavní závazky, jako přinést na trh ojetých vozů nový kvalitativní standard, zajistit bezchybnou zákaznickou péči a zavést úroveň prodeje ojetých vozů blížící se prostředí nových vozů.

Švýcarská skupina Emil Frey, která program Emil Frey Select v ČR založila, je největším distributorem vozů v Evropě a za svou takřka stoletou historii si ověřila, jak cenné je dobré jméno společnosti. Proto při zavádění programu prodeje ojetých vozů nastavila hodně jemné síto, kterým projdou jen vozy mladší 8 let, s nájezdem do 180 000 km, v perfektním technickém stavu a naprosto transparentní minulostí. A přestože v prvním pololetí klesal jak prodej nových (o 10,6 %), tak ojetých osobních vozů (o 2,7 %), program certifikovaných ojetých vozů Emil Frey Select se může chlubit meziročním nárůstem o více než 21 %.

Prodejům ojetých vozů skupiny Emil Frey jednoznačně dominovaly roční vozy, převáženě značek Peugeot a Citroën. Řada klientů volí program Emil Frey Select pro jeho hlavní benefit – plnohodnotnou roční záruku a asistenci s platností v celé EU. Červnová akční nabídka prodloužila tuto záruku na dva roky, díky čemuž byl červen v rámci ojetých vozů skupiny Emil Frey prodejně nejúspěšnějším měsícem v historii (444 prodaných vozů). Jedna třetina klientů v uplynulém období využila služeb, které program Emil Frey Select nabízí, jako financování a pojištění. 
 
„První pololetí letošního roku hodnotíme velmi pozitivně. Daří se nám dosahovat konstantního růstu objemů prodeje při zachování vysoké úrovně kvality produktů i služeb. Vybudovali jsme fungující prodejní areál v Hostivaři, stabilizovali prodejní místa na Černém Mostě a v Pekařské ulici, zdokonalili jsme náš showroom ve Vysočanech, a to jak z hlediska prodejního prostředí, tak z hlediska personálního, dále jsme posílili dobré jméno programu Emil Frey Select a rozšířili jsme řadu našich spokojených klientů,“ říká Zdeněk Fořt, ředitel firmy EF Mobility patřící do skupiny Emil Frey v ČR.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Faceliftovaný TUCSON se širokou nabídkou motorizací přijel již i na český trh

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu